gototopgototop
Министарство спољних послова Прес сервис Саопштења
среда, 13. новембар 2019. Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
Односи Србије и Грузије интензивирани у последње две године
+ larger fontnormal font- Smaller font
Dacic -_amb._GruzijeПрви потпредседник Владе и министар спољних послова Републике Србије Ивица Дачић је примио у опроштајну посету изванредног и опуномоћеног амбасадора Републике Грузије Јосеба Нанобашвилија, који на нерезиденцијалној основи покрива Републику Србију из Атине.

У разговору је констатовано да су билатерални односи две земље интензивирани у последње две године, укључујући сусрете на високом и највишем нивоу. Изражено је обострано задовољство због отварања Дипломатске канцеларије Грузије у Београду, као и започињања процедуре отварања Почасног конзулата Србије у Тбилисију. Министар Дачић је нагласио да Република Србија изражава захвалност за принципијелну подршку Грузије очувању територијалног интегритета Србије.

 

Истакнуто је да постоји интерес и простор за унапређење економске сарадње и проширење уговорно-правне базе између две земље.

Шеф српске дипломатије се захвалио амбасадору Грузије на веома запаженом доприносу и изразио уверење да ће иницијативе и активности које су започете током његовог мандата допринети даљем развоју свеукупне сарадње две пријатељске државе.