gototopgototop
Ministarstvo spoljnih poslova Pres servis Saopštenja
četvrtak, 14. novembar 2019. Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
Razgovor ambasadora Filipovića sa pomoćnikom generalnog sekretara NATO-a Takamom Ildemom
+ larger fontnormal font- Smaller font
B. Filipovic_-_PGS_NATOAmbasador Branimir Filipović, vršilac dužnosti pomoćnika ministra spoljnih poslova za bezbednosnu politiku susreo se sa ambasadorom Takamom Ildemom, pomoćnikom generalnog sekretara NATO za javnu diplomatiju, tokom održavanja Sedme beogradske NATO nedelje.

U razgovoru je izraženo obostrano zadovoljstvo uzlaznim trendom partnerskih odnosa Srbije i NATO-a i razmotreni su potencijali za dalje unapređenje saradnje u oblasti javne diplomatije u cilju jasne prezentacije široj javnosti u našoj zemlji suštine i dosadašnjih rezultata partnerske saradnje Srbije i NATO, koja se realizuje na osnovu politike vojne neutralnosti Srbije.

Posebno je naglašen značaj usvajanja drugog ciklusa Individualnog akcionog plana partnerstva između (IPAP) Srbije i NATO-a za period 2019-2021. godine za razvoj saradnje u svim oblastima od obostranog interesa.

Ambasador Filipović je posebno ukazao na značaj nesmanjenog i statusno neutralnog angažovanja Misije NATO/KFOR na Kosovu i Metohiji u skladu sa mandatom dodeljenim Rezolucijom Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija 1244.