gototopgototop
Министарство спољних послова Прес сервис Саопштења
уторак, 19. новембар 2019. Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
Министра Дачића примио краљ Бахреина
+ larger fontnormal font- Smaller font
Kralj BahreinaНа крају званичне посете Краљевини Бахреин, првог потпредседника Владе и министра спољних послова Републике Србије Ивицу Дачића примио је бахреински краљ Хамад бин Иса Ал Халифа. Аудијенција министра Дачића и делегације код краља Бахреина дала је овој посети посебан значај и специфичну тежину.

Разговарано је о свеукупној билатералној сарадњи и јачању политичких, а посебно економских односа. Размењена су мишљења о темама од обостраног интереса и размотрене су могућности за даљи развој међусобне сарадње, нарочито на привредном плану.

Бахреинска страна је обавестила да је донета одлука да држављани Републике Србије од сада могу поднети захтев за е-визу, чиме је поједностављена процедура прибављања виза за наше држављане који желе да путују у Бахреин.

Исказано је задовољство данашњим потписивањем Меморандума о сарадњи између Дипломатске академије Министарства спољних послова Републике Србије и Дипломатског института Министарства спољних послова Краљевине Бахреин, чиме је на симболичан начин обележена тридесетогодишњица од успостављања билатералних односа.

Први потпредседник Владе и министар спољних послова Ивица Дачић поновио је позив председника Александра Вучића упућен краљу Хамди бин Иса Ал Халифи да посети Србију.