gototopgototop
Ministarstvo spoljnih poslova Pres servis Saopštenja
ponedeljak, 02. decembar 2019. Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
Visok nivo saradnje na političkom, ekonomskom i međunarodnom planu između Srbije i Belorusije
+ larger fontnormal font- Smaller font
1.jpg Dacic_MakejPrvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Republike Srbije Ivica Dačić sastao se danas u Ministarstvu spoljnih poslova Republike Srbije sa ministrom inostranih poslova Republike Belorusije Vladimirom Makejem.

Tokom razgovora koji su protekli u srdačnoj atmosferi, konstatovano je da se bilateralni odnosi mogu okarakterisati kao odlični.

Izraženo je veliko zadovoljstvo što se aktuelna poseta predsednika Republike Belorusije Aleksandra Lukašenka Republici Srbiji odvija u godini jubileja, 25 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa Republike Srbije i Republike Belorusije.

Sagovornici su se složili da postoji visok nivo saradnje na političkom, ekonomskom i međunarodnom planu, kao i u oblasti parlamentarne, vojne i vojno-tehničke saradnje. Dva ministra su izrazila uverenje da će poseta predsednika Republike Belorusije Aleksandra Lukašenka dati dodatni impuls za njihovo dalje jačanje i razvoj u duhu iskrenog prijateljstva.

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Republike Srbije Ivica Dačić je posebno zahvalio beloruskom kolegi na principijelnoj podršci koju Republika Belorusija pruža našoj zemlji po pitanju KiM. Ministar inostranih poslova Republike Belorusije Vladimir Makej je istakao da Republika Srbija može i u budućnosti da računa na podršku Republike Belorusije u očuvanju suvereniteta i teritorijalnog integriteta Republike Srbije.