gototopgototop
Министарство спољних послова Прес сервис Саопштења
четвртак, 21. мај 2020. Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
Министар Дачић и амбасадор Росоха: Задовољство интензивним и континуираним политичким дијалогом на свим нивоима између Србије и Словачке
+ larger fontnormal font- Smaller font
Amb. RosohaПрви потпредседник Владе Србије и министар спољних послова Ивица Дачић примио је данас у куртоазну посету новог изванредног и опуномоћеног амбасадора Словачке Републике у Републици Србији Федора Росоху.

У срдачном разговору обострано је оцењено да су билатерални односи две земље традиционално добри и пријатељски. Истакнута је неопходност њиховог продубљивања и даљег јачања у свим областима од заједничког интереса.

Изражено је задовољство што две земље остварују интензиван и континуиран политички дијалог на свим нивоима и спремност да се он настави и убудуће.

Министар Дачић захвалио је на континуираној подршци Словачке Републике евроинтеграцијама Републике Србије и пренео очекивање да ће се она наставити и убудуће. Истакао је да посебно високо ценимо принципијелну подршку Словачке територијалном интегритету и суверенитету Републике Србије и проналажењу одрживог решења за питање Косова и Метохије.

Амбасадор Росоха пренео је спремност Словачке Републике да са Републиком Србијом настави интензивну комуникацију и сарадњу на свим пољима. Поновио је да Словачка остаје привржена свом принципијелном ставу да не призна једнострано проглашену независност Косова, као и да ће његова земља и убудуће наставити да пружа пуну подршку европским интеграцијама Републике Србије.

Министар Дачић изразио уверење да ће сарадња са специјалним представником ЕУ за дијалог Београда и Приштине и друга регионална питања Мирославом Лајчакеком бити успешна и конструктивна, као што је била у време када је обављао функцију министра спољних послова Словачке.