gototopgototop
Министарство спољних послова Прес сервис Саопштења
недеља, 24. мај 2020. Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
Дачић: Србија је спремна за наставак дијалога - зна се који је наш услов, да се укину таксе и реципрочне мере уведене од стране Приштине
+ larger fontnormal font- Smaller font
dacic-akterПрви потпредседник Владе и министара спољних послова Србије Ивица Дачић рекао је за „Блиц" да су Београд и Приштина далеко од обнове дијалога.

"Србија је спремна за наставак дијалога и зна се који је наш услов, да се укину таксе и реципрочне мере уведене од стране Приштине. Они јесу укинули таксе, али су увели реципрочне мере, што је још горе од такса. То значи да сви папири морају да гласе на Републику Косово, што никад није био део договора, Косово се увек водило као статусно неутрално. О каквом је потезу реч сведочи и то што Гренел тражи укидање реципрочне мере. Мислим да смо далеко од обнове дијалога, а камоли од решења. Пре свега због Приштине", напомиње Дачић.

Коментаришући идеју коју је обелоданио Лутфи Хазири, потпредседник Демократског савеза Косова који води Иса Мустафa, о размени територије, Дачић је рекао да друга страна пре свега сама са собом да рашчисти ко ће то бити саговорник Београда.

"Прво нек се договоре с ким се из Приштине прича", поручио је Дачић.