gototopgototop
Министарство спољних послова Прес сервис Саопштења
понедељак, 25. мај 2020. Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
Дачић: У обостраном је интересу да односи Србије и Хрватске буду стабилни и садржајни
+ larger fontnormal font- Smaller font
Dacic -_amb._HrvatskeПрви потпредседник Владе Србије и министар спољних послова Ивица Дачић примио је данас у куртоазну посету новоименованог амбасадора Републике Хрватске у Републици Србији Хидајета Бишчевића.

Министар Дачић је пожелео хрватском амбасадору добродошлицу у Србију и успешан мандат, изразивши уверење да ће две земље, у наредном периоду, заједничким напорима успети да унапреде свеукупне билатералне односе. Током разговора, саговорници су се сагласили да је у обостраном интересу да односи између две земље буду стабилни и садржајни и да је у том смислу потребно интензивирати политички дијалог. Министар Дачић је изразио спремност да се након завршетка пандемије реализује билатерална посета хрватског министра спољних и европских послова Србији.

Разговарано је и о изазовима са којима су се Србија и Хрватска суочиле током борбе са пандемијом COVID-19, уз оцену да су обе земље спроведеним мерама успеле да се успешно изборе са пандемијом. Констатовано је да је током кризе остварена успешна сарадња у погледу организације транспорта робе и преласка граничних прелаза и транзита грађана.