gototopgototop
Министарство спољних послова Прес сервис Саопштења
четвртак, 28. мај 2020. Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
Дачић и Димитров разговарали о даљем ублажавању рестриктивних мера у Србији и Северној Македонији услед боље епидемиолошке ситуације
+ larger fontnormal font- Smaller font
dacic dimitrov_telПрви потпредседник Владе Србије и министар спољних послова Ивица Дачић разговарао је телефоном са министром иностраних послова Републике Северне Македоније Николом Димитровим.

Министри су разменили искустава о мерама које су преузимане у борби против Ковида-19, информације о актуелној епидемиолошкој ситуацији у Србији и Северној Македонији, као и плановима за даље ублажавање рестриктивних мера које су уведене претходних месеци. Обострано је оцењено да је епидемија под контролом и да због тога долази до постепене релаксације, односно укидања већег броја мера које су биле на снази од марта месеца.

Министар Дачић је информисао свог колегу да више није потребна посебна сагласност за улазак страних држављана у Републику Србију, те да је прелазак границе Републике Србије враћен у уобичајен режим.

Двојица министара су са задовољством констатовала да су билатерални односи добри и да су се стављањем епидемије вируса под контролу, створили услови за наставак интензивне сарадње и продубљивање односа две пријатељске државе. У том смислу, министар Дачић позвао је министра Димитрова да у предстојећем периоду посети Србију, што је он са задовољством прихватио.