gototopgototop
Министарство спољних послова Прес сервис Саопштења
субота, 30. мај 2020. Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
Босна и Херцеговина донела одлуку да отвори граничне прелазе за грађане Републике Србије
+ larger fontnormal font- Smaller font
DПрви потпредседник Владе и министар спољних послова Ивица Дачић разговарао је данас телефоном са заменицом председавајућег Савета министара и министарком спољних послова Босне и Херцеговине Бисером Турковић.

Двоје министара изразили су задовољство због чињенице да се епидемиолошка ситуација изазвана пандемијом Covid-19 поправља, те што се друштвени и привредни токови у обе државе постепено нормализују. Оцењено је да су сарадња и комуникација на плану борбе против пандемије Covid-19 били добри и констатовано да су се, након побољшања епидемиолошке ситуације, стекли услови за рад на додатном продубљивању веома интензивних односа две државе. Прилика за разговоре о даљим могућностима сарадње могла би бити билатерална посета министарке Турковић Србији у коју је министар Дачић током данашњег разговора позвао.

Mинистарка Турковић је обавестила министра Дачића да је Босна и Херцеговина донела одлуку 28.5.2020. да отвори граничне прелазе за држављане Републике Србије, те је обострано изражено велико задовољство што је омогућен уобичајен гранични саобраћај између две државе. Министри Турковић и Дачић су подвукли неопходност скоре нормализације граничних режима у читавом региону, како би био обезбеђен несметан проток људи.