gototopgototop
Министарство спољних послова Прес сервис Саопштења
уторак, 02. јун 2020. Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
Дачић: Хвала Тунису за принципијелну подршку суверенитету и територијалном интегритету Србије, наставку дијалога и проналажењу компромисног решења за питање КиМ
+ larger fontnormal font- Smaller font
Slika 210Први потпредседник Владе и министар спољних послова Републике Србије Ивица Дачић разговарао је телефоном са министром иностраних послова Републике Тунис Нуредином Ерејем.

У разговору је изражено обострано задовољство чињеницом да се стање изазвано пандемијом корона вируса поправља у обе земље. Исказано је очекивање да ће се друштвена и економска ситуација ускоро потпуно нормализовати и да ће економска и други видови сарадње између две земље бити настављени.

Министар Ереј је информисао о ситуацији у Тунису, истичући да су европске земље препознале Тунис као безбедну туристичку дестинацију у региону јужног Медитерана и најавио скоро отварање туристичке сезоне у Тунису.

У разговору је обострано изнето задовољство напретком у развоју билатералне сарадње и жеља да се наставе активности на јачању и продубљивању вишедеценијских пријатељских односа између Србије и Туниса, посебно у областима економије и туризма.

Министар Ереј је потврдио принципијелну подршку Туниса суверенитету и територијалном интегритету Србије, као и пуну подршку наставку дијалога и проналажењу компромисног решења за питање Косова и Метохије, на чему jе министар Дачић захвалио.

Министар Ерej захвалио je на помоћи коју је Србија пружила у репатријацији држављана Туниса током пандемије корона вируса, не само из Србије, већ и из читавог региона.

Током разговора шеф српске дипломатије је упутио позив свом туниском колеги да у наредном периоду посети Србију, што је министар Ереј са задовољством прихватио, истакавши да га за Београд и Србију вежу најлепше успомене из периода када је службовао у Амбасади Републике Тунис у Београду.