gototopgototop
Министарство спољних послова Прес сервис Саопштења
уторак, 02. јун 2020. Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
Дачић: Позитивна динамика развоја билатералних односа Србије и Канаде и спремност за даље развијање партнерских односа
+ larger fontnormal font- Smaller font
dacic amb._cabo_2._junПрви потпредседник Владе Србије и министар спољних послова Ивица Дачић примио је данас амбасадорку Канаде Кетлин Чабо.

Заједнички је оцењено да постоји позитивна динамика развоја билатералних односа последњих година и исказана је спремност за ревитализацију политичког дијалога на високом нивоу и спремност за даље развијање партнерских односа.

Изражено је обострано задовољство због чињенице да се стање изазвано пандемијом поправља у обе земље и да се број оболелих свакодневно смањује што омогућава постепену нормализацију живота и укидање рестриктивних мера уведених током пандемије.

Aмбасадорка Чаба је поновила захвалност министру Дачићу и Министарству спољних послова на подршци и помоћи приликом репатријације држављанина Канаде током пандемије корона вируса. Истакла је да је упркос комплексности операције, будући да је подразумевала не само евакуацију Канађана који су се налазили на територији Србије, већ и читавог региона, репатријација канадских држављана била успешна уз свесрдну помоћ институција Републике Србије.

Разговарано је и о сарадњи Србије и Канаде у оквиру међународних организација.