gototopgototop
Министарство спољних послова Прес сервис Саопштења
уторак, 02. јун 2020. Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
Државни секретар Тончев присуствовао примопредаји медицинске опреме коју је донирала Влада Бугарске
+ larger fontnormal font- Smaller font
20200602 130633Данас је у Нишу испред КЦ Ниш организована свечана примопредаја медицинске опреме коју је Влада Бугарске донирала Републици Србији.
Конкретно, ради се о 300 заштитних медицинских сетова (одећа за вишекратно коришћење, визири и заштитне наочаре) који су донирани здравственим институцијама на југу Србије и болници у Панчеву.
 
Клиничком центру Ниш, ЗЦ Врање и општој болници Панчево донирано је по 60 сетова. ЗЦ Сурдулица, општој болници Пирот и општој болници Лесковац донирано је по 30 сетова док су домови здравља у Бабушници, Босилеграду и Димитровграду добили по десет сетова наведене опреме.
 
Током церемоније примопредаје опреме присутнима су се обратили начелница Нишавског управног округа Драгана Сотировски, амбасадор Републике Бугарске у Србији Радко Влајков, градоначелник Ниша Дарко Булатовић и заменик директора КЦ Ниш др Владан Ћосић.
 
Током обраћања говорника истакнут је значај сарадње и пријатељства две државе и узајамна подршка како у борби са актуелном пандемијом тако и у другим областима. Наглашена је и безрезервна подршка Бугарске европским интеграцијама Србије. У име Министарства спољних послова наведеној свечаности присуствовао је државни секретар Ивица Тончев.