gototopgototop
Министарство спољних послова Прес сервис Саопштења
среда, 03. јун 2020. Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
Министар Дачић следеће недеље у билатералној посети Италији
+ larger fontnormal font- Smaller font
Dacic -_amb._ItalijeПрви потпредседник Владе и министар спољних послова Ивица Дачић примио је данас амбасадора Италије у Београду Њ.Е. Карла Ло Каша. У срдачном разговору министар Дачић је упутио честитке пријатељском народу Италије поводом националног дана - Дана Републике, који се обележава 2. јуна. Изнео је оцену да је актуелна пандемија интензивирала контакте између два министарства и у тешким тренуцима оснажила билатерално партнерство Србије и Италије. Mинистар Дачић је потврдио да ће 11. јуна ове године учинити званичну билатералну посету Риму и да ће се сусрести са својим хомологом, министром за спољне послове и међународну сарадњу Луиђијем Ди Мајом.

Током разговора изражено је обострано задовољство због охрабрујућих података у погледу епидемиолошке ситуације у обе земље, као предуслова за постепену нормализацију социјалних и економских активности и укидање преосталих рестриктивних мера. Размењена су мишљења о активностима које Србија и Италија предузимају у циљу обезбеђивања несметаног кретања људи и промета робе, као и о актуелној политичкој ситуацији у региону Западног Балкана.

Амбасадор Ло Кашо је још једном изразио искрену захвалност на вредној донацији коју је Влада Републике Србије упутила Италији. Истакао је задовољство због чињенице да ће Италија бити прва земља коју ће министар Дачић посетити, што је у складу са веома развијеним, динамичним и пријатељским односима између две земље.