gototopgototop
Министарство спољних послова Спољна политика Билатерални односи са страним земљама Билатерални односи са страним земљама

Билатерални односи са страним државама

Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
Венецуела
+ larger fontnormal font- Smaller font
Званичан назив: БОЛИВАРСКА РЕПУБЛИКА ВЕНЕЦУЕЛА
Државно уређење: република, председничког типа
Шеф државе: Николас Мадуро (Nicolás Maduro Moros)
Министар иностраних послова: Хорхе Ареаса (Jorge Arreaza)
Дипломатски односи успостављени: 1951. године


Политички односи:

Посете

- Први потпредседник Владе и министар спољних послова Ивица Дачић сусрео се са министром иностраних послова Хорхеом Ареасом на маргинама 73. заседања Генералне скупштине Уједињених нација, у Њујорку, 27. септембра 2018. године.
- ППВ и МСП Р. Србије И. Дачић сусрео се са тадашња МИП Венецуеле Д. Родригес Гомес на маргинама 22. редовног заседања Савета министара Асоцијације држава Кариба, марта 2017. године у Хавани.    
- ППВ/МСП И. Дачић је присуствовао Самиту ПНЗ у Венецуели, септембра 2016. Том приликом сусрео се са ПР Венецуеле Н. Мадуром и МИП Д.Родригес
- ППВ/МСП И. Дачић се сусрео са специјалним представником Венецуеле при УН Р. Рамиресом, приликом учешћа на редовној седници СБ УН о раду УНМИК, 29.2.2016.г.
- ППВ и МСП И. Дачић сусрео се са МИП Венецуеле Д. Родригес, која је учествовала на отвореној дебати СБ УН о очувању међународног мира и безбедности у организацији Кине, у Њујорку, 23. фебруара 2015.
- Тадашњи МСП В. Јеремић посетио је Венецуелу јула 2010. године.

Економски односи:

Вредност нашег извоза у Венецуелу у 2017. години износила је 2.000 евра, а увоза 26 хиљада евра.
Билатерални уговори


(Последње ажурирано петак, 30. новембар 2018.)