Starović razgovarao sa šefom Delegacije EU u Srbiji

09. nov 2021.
Državni sekretar u Ministarstvu spoljnih poslova Nemanja Starović sastao se sa šefom Delegacije Evropske unije u Srbiji Emanueleom Žiofreom.

Sagovornici su razgovarali o bilateralnim političkim konsultacijama Ministarstva spoljnih poslova i Evropske spoljnopolitičke službe koje će se naredne nedelje održati u Beograd i saglasili da je zajednički interes aktivna razmena mišljenja o svim relevantnim temama iz domena spoljne politike.

Državni sekretar istakao je da veliku pažnju pridajemo regionalnoj stabilnosti i saradnji, naglasivši značaj daljeg ekonomskog i infrastrukturnog povezivanja regiona.

Starović je posebno govorio o značaju inicijative „Otvoreni Balkan“, čiji je cilj da do početka 2023. godine budu uklonjene sve trgovinske i granične barijere između Srbije, Severne Makedonije i Albanije, izrazivši uverenje da će i drugi partneri iz regiona prepoznati njen značaj.

Takođe, sagovornici su razgovarali o daljoj dinamici procesa evropskih integracija, drugim regionalnim pitanjima i inicijativama.