Susret Tamare Vučić sa Sanjom Musić Milanović i Robom Batlerom

10. maj 2023.
Prva dama Srbije Tamara Vučić sastala se danas, po završetku Samita supružnika evropskih lidera, sa suprugom hrvatskog predsednika Sanjom Musić Milanović i izvršnim direktorom SZO za Evropu Robom Batlerom.

Ona je susret sa Musić Milanović ocenila kao odličnu priliku da se bolje upoznaju i iskazala svoje zadovoljstvo pozivom na Samit, ističući da se nada da će njihova saradnja doprineti otopljavanju odnosa dve zemlje.

Tokom sastanka, supruga predsednika Srbije je istakla važnost teme dečije gojaznosti, a supruga hrvatskog predsednika zahvalila joj je na prepoznavanju značaja inicijative i potrebe širenja mreže angažovanih u borbi protiv dečije gojaznosti, kao i što je među prvima potvrdila svoj angažman.

Sagovornice su se saglasile da je Samit odlična polazna osnova za dalju saradnju i izrazile nadu da će se, na osnovu Deklaracije koja je usvojena tokom Samita, o ovoj važnoj temi govoriti i tokom Generalne skupštine UN. 

Tokom sastanka Tamare Vučić sa izvršnim direktorom SZO za Evropu Robom Batlerom dogovoreni su dalji koraci saradnje u kojima bi, kako je on istakao, njena podrška bila dragocena.

Batler je, na samom početku razgovora preneo svoje najiskrenije saučešće porodicama stradalih i tom prilikom se osvrnuo na, kako je rekao, dugoročne posledice pandemije kovida na mentalno zdravlje. 

Govoreći o mentalnom zdravlju mladih i tragedijama koje su zadesile Srbiju, on je istakao da je dogovoreno da jedna od oblasti saradnje bude usmerena na podršku ranom razvoju detata kao ključnom faktoru u formiranju ličnosti, što, kako je naveo, odavno i jeste u fokusu delovanja Tamare Vučić. Dogovoreni su i zajednički koraci saradnje u oblasti mentalnog zdravlja mladih.