Tamara Vučić na Samitu supružnika evropskih lidera i formiranje Mreže za prevenciju dečje gojaznosti u Zagrebu

10. maj 2023.
Pod pokroviteljstvom Regionalne kancelarije Svetske zdravstvene organizacije za Evropu i prof. Sanje Musić Milanović, supruge predsednika Republike Hrvatske održana je konferencija na temu prevencije dečje gojaznosti na kojoj je prva dama Republike Srbije pored ostalog iznela:

,,Izazovi adolescenata nisu ništa novo, ali ono što jeste novo su okolnosti. Te okolnosti, između ostalog, podrazumevaju da nije neophodno da napustite udobnost i sigurnost svog doma da biste se susreli sa uvredama i pogrdnim rečima upućenim baš vama. Dovoljno je da uključite telefon. Dakle, ne postoji utočište. A svaki čovek treba da ga ima. Porodica, dom, mora da bude sigurna luka, ispunjena pažnjom i razumevanjem, podrškom i pomoći. Porodica je osnovni izvor ljubavi i presudna za izgradnju zdravog samopouzdanja."

Tamara Vučić prisustvovala je prijemu koji je za sve učesnike upriličen u Predsedničkom dvoru na Pantovčaku, uoči Samita supružnika evropskih lidera na temu prevencije gojaznosti kod dece.

Zvanice su dočekali predsednik Hrvatske Zoran Milanović i njegova supruga Sanja Musić Milanović, a prijemu je prisustvovalo 10 supružnika evropskih lidera. 

Za okruglim stolom, pored domaćina, supruge predsednika Hrvatske, sedela je španska kraljica Leticija, a odmah do nje supruga predsednika Srbije Tamara Vučić.