Japan: Otpravnica poslova na izložbi „Čudo Svetog Save“

04. jun 2021.
Privremeni otpravnik poslova u Ambasadi Republike Srbije u Japanu Ivana Golubović Duboka posetila je izložbu fotografija „Čudo Svetog Save“ autorke Akiko Koga, čija se postavka nalazi u „Steps Galeri“, koja tradicionalno organizuje samostalne i grupne izložbe umetnika iz Srbije.

Tom prilikom, Golubović Duboka razgovarala je sa vlasnikom galerije Masami Jošiokom i autorkom izložbe Kogom o potencijalnim umetničkim projektima.

Izložba „Čudo Svetog Save“ prikazuje sentimentalno putovanje zabeleženo objektivom autorke Koga i predstavlja omaž renomiranom srpskom slikaru Milanu Tucoviću, koji je u Japanu imao veliki broj poštovalaca.

Umetnica Akito Koga je od 2009. godine posvećena promociji srpske umetnosti u Japanu, kao i delovanju u kulturnoj razmeni Japana i Srbije, kroz organizovanje izložbi srpskih umetnika, kao i gostovanja japanskih umetnika u Beogradu.

Umetnica Koga je nakon izbijanja pandemije pokrenula projekat pod nazivom „Novi projekat za novi život“ otvorivši veb stranicu i Jutjub kanal, za cilj imaju promociju srpske kulture, a čiji sadržaj se može videti pristupom na link My Serbia: http://myserbia.jp