Ministar Selaković čestitao Sretenje

15. feb 2022.
Ministar spoljnih poslova Republike Srbije Nikola Selaković uputio je čestitku građanima i građankama Srbije povodom obeležavanja Dana državnosti Srbije.

„Sve što imamo danas ne bi postojalo bez Sretenja 1804. godine kada je srpska država postala moguća zahvaljujući herojstvu naših predaka“, rekao je u svom obraćanju ministar Nikola Selaković.

Ministar je naglasio i da našim precima, ali pre svega potomcima, dugujemo da budemo ujedinjeni u borbi za Srbiju budućnosti.

„Srbija je danas među najbrže rastućim ekonomijama Evrope. Učinili smo je zemljom brzih saobraćajnica, snažne privrede, savremenih tehnologija. Nakon godina stagniranja i zaostajanja uhvatili smo korak sa svetom i postali motor razvoja čitavog regiona“, rekao je Selaković.

U svom obraćanju u video spotu Ministarstva spoljnih poslova, šef srpske diplomatije naglasio je da Srbija i srpski narod i danas jednako vole slobodu i imaju istu želju da svoje društvo urede na najnaprednijim civilizacijskim tekovinama, na šta nas obavezuju i nebrojene žrtve naših sunarodnika koji su svoje živote ugradili u temelje Srbije.

„Na ovaj veliki dan setimo se slavnih predaka, svih onih koji su položili život da bi Srbija postojala, i zavetujmo se da živimo za to da ona svakoga dana bude bolja i uspešnija“, kazao je ministar Selaković.

Selaković je zaključio da danas naša borba mora biti demokratska i da će se ostvariti uz pomoć znanja, vrednoće, strpljenja i sloge, a da su stabilnost i mir uslov našeg uspeha.