Министар Селаковић честитао Сретење

15. феб 2022.
Министар спољних послова Републике Србије Никола Селаковић упутио је честитку грађанима и грађанкама Србије поводом обележавања Дана државности Србије.

„Све што имамо данас не би постојало без Сретења 1804. године када је српска држава постала могућа захваљујући херојству наших предака“, рекао је у свом обраћању министар Никола Селаковић.

Министар је нагласио и да нашим прецима, али пре свега потомцима, дугујемо да будемо уједињени у борби за Србију будућности.

„Србија је данас међу најбрже растућим економијама Европе. Учинили смо је земљом брзих саобраћајница, снажне привреде, савремених технологија. Након година стагнирања и заостајања ухватили смо корак са светом и постали мотор развоја читавог региона“, рекао је Селаковић.

У свом обраћању у видео споту Министарства спољних послова, шеф српске дипломатије нагласио је да Србија и српски народ и данас једнако воле слободу и имају исту жељу да своје друштво уреде на најнапреднијим цивилизацијским тековинама, на шта нас обавезују и небројене жртве наших сународника који су своје животе уградили у темеље Србије.

„На овај велики дан сетимо се славних предака, свих оних који су положили живот да би Србија постојала, и заветујмо се да живимо за то да она свакога дана буде боља и успешнија“, казао је министар Селаковић.

Селаковић је закључио да данас наша борба мора бити демократска и да ће се остварити уз помоћ знања, вредноће, стрпљења и слоге, а да су стабилност и мир услов нашег успеха.