Političke konsultacije Srbije i Belgije održane u Briselu

25. feb 2022.
Političke konsultacije ministarstava spoljnih poslova Srbije i Belgije održane su danas u Briselu.

Na sastanku je konstatovano da su bilateralni odnosi Srbije i Belgije dobri, a sagovornici su zajednički ocenili da postoje dodatne mogućnosti za  unapređenje saradnje u oblastima ekonomije, investicija, kulture, obrazovanja i turizma.

Izraženo je zadovoljstvo nivoom političkog dijaloga i posebno ukazano da je njegovom intenziviranju doprinela prošlogodišnja poseta ministra Selakovića Belgiji kada su dve zemlje obeležavale 135 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa.

Naša strana zahvalila je na podršci koju Belgija pruža Srbiji u procesu evropskih integracija, i izrazila očekivanje da će se sa takvom podrškom i nastaviti.

Takođe, sagovornici su istakli značaj redovnog održavanja političkih konsultacija ministarstava spoljnih poslova, i saglasili se da će one doprineti daljem unapređenju političkog dijaloga i sadržajnoj razmeni mišljenja o svim pitanjima od zajedničkog interesa.

Delegaciju MSP predvodio je pomoćnik ministra za bilateralnu saradnju Vladimir Marić, a belgijsku generalni direktor za bilateralnu saradnju Jeroen Koreman.