Политичке консултације Србије и Белгије одржане у Бриселу

25. феб 2022.
Политичке консултације министарстава спољних послова Србије и Белгије одржане су данас у Бриселу.

На састанку је констатовано да су билатерални односи Србије и Белгије добри, а саговорници су заједнички оценили да постоје додатне могућности за  унапређење сарадње у областима економије, инвестиција, културе, образовања и туризма.

Изражено је задовољство нивоом пoлитичког дијалога и посебно указано да је његовом интензивирању допринела прошлогодишња посета министра Селаковића Белгији када су две земље обележавале 135 година од успостављања дипломатских односа.

Наша страна захвалила је на подршци коју Белгија пружа Србији у процесу европских интеграција, и изразила очекивање да ће се са таквом подршком и наставити.

Такође, саговорници су истакли значај редовног одржавања политичких консултација министарстава спољних послова, и сагласили се да ће оне допринети даљем унапређењу политичког дијалога и садржајној размени мишљења о свим питањима од заједничког интереса.

Делегацију МСП предводио је помоћник министра за билатералну сарадњу Владимир Марић, а белгијску генерални директор за билатералну сарадњу Јероен Кореман.