PPV i MSP Dačić sa ambasadorom Jermenije

12. dec 2022.
Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Republike Srbije Ivica Dačić razgovarao je danas sa ambasadorom Republike Jermenije u Republici Srbiji na nerezidencijalnoj osnovi sa sedištem u Pragu Ašotom Hovakimijanom, koji se nalazi u radnoj poseti Republici Srbiji.

PPV/MSP Dačić je uz dobrodošlicu poželeo ambasadoru sadržajne razgovore u Beogradu, koji će doprineti učvršćivanju prijateljskih odnosa Republike Srbije i Republike Jermenije. Bilateralne odnose dve zemlje ocenio je izuzetno dobrim i istakao da postoji značajan prostor za njihovo dalje unapređenje. Ministar je potvrdio je da Republika Srbija čvrsto opredeljena za jačanje i produbljivanje bilateralnih odnosa sa Republikom Jermenijom, koju doživljavamo kao prijateljsku državu.

Ambasador Hovakimijan izrazio je zahvalnost na prijemu i naveo da će otvaranje Kancelarije Ambasade Republike Jermenije u Pragu, sa sedištem u Beogradu, predviđeno za naredni period, doprineti intenziviranju bilateralnih veza između dve zemlje.

Dogovoren je nastavak uspešne saradnje u cilju daljeg unapređenja ukupne bilateralne saradnje, kao i ponovljena otvorenost za razmenu mišljenja o pitanjima od značaja u regionalnim i multilateralnim okvirima.