Selaković čestitao novom ministru inostranih poslova Češke

18. dec 2021.
Ministar spoljnih poslova Nikola Selaković uputio je čestitku Janu Lipavskom povodom imenovanja na pociziju ministra inostranih poslova Češke Republike.

Selaković je u čestitki poručio da je uveren da će tradicionalno bliski i prijateljski odnosi naše dve zemlje nastaviti da se produbljuju i unapređuju, u duhu međusobnog razumevanja i uvažavanja.

"Verujem da ćemo zajedničkim radom doprineti intenziviranju političkog dijaloga na visokom i najvišem nivou, što će pružiti prostor za jačanje sveukupne saradnje, pre svega u sferi daljeg razvoja ekonomskih potencijala i privrednog zbližavanja naše dve zemlje", kaže se u čestitki šefa srpske diplomatije.

Takođe, Selaković je zahvalio Češkoj na podršci i razumevanju koju nam pruža na našem evropskom putu, izražavajući uverenje da će sa snažnom podrškom i nadalje nastaviti.

"U nadi da ćemo se u skorijem periodu lično sresti, kako bismo putem razmene mišljenja o svim pitanjima od obostranog interesa pružili dodatni impuls svestranoj saradnji naših dveju zemalja, primite, Vaša ekselencijo, izraze mog visokog uvažavanja", zaključuje se u čestitki ministra Selakovića.