Селаковић честитао новом министру иностраних послова Чешке

18. дец 2021.
Министар спољних послова Никола Селаковић упутио је честитку Јану Липавском поводом именовања на поцизију министра иностраних послова Чешке Републике.

Селаковић је у честитки поручио да је уверен да ће традиционално блиски и пријатељски односи наше две земље наставити да се продубљују и унапређују, у духу међусобног разумевања и уважавања.

"Верујем да ћемо заједничким радом допринети интензивирању политичког дијалога на високом и највишем нивоу, што ће пружити простор за јачање свеукупне сарадње, пре свега у сфери даљег развоја економских потенцијала и привредног зближавања наше две земље", каже се у честитки шефа српске дипломатије.

Такође, Селаковић је захвалио Чешкој на подршци и разумевању коју нам пружа на нашем европском путу, изражавајући уверење да ће сa снажнoм подршком и надаље наставити.

"У нади да ћемо се у скоријем периоду лично срести, како бисмо путем размене мишљења о свим питањима од обостраног интереса пружили додатни импулс свестраној сарадњи наших двеју земаља, примите, Ваша екселенцијо, изразе мог високог уважавања", закључује се у честитки министра Селаковића.