Selaković: Jačati politički dijalog s Namibijom

03. jul 2021.
Ministar spoljnih poslova Republike Srbije Nikola Selaković razgovarao je u Lusaki sa potpredsednicom Vlade i ministarkom inostranih poslova Namibije Netumbo Nandi-Ndaitvom.

Selaković je konstatovao da Srbiju i Namibiju vežu tradicionalno prijateljski odnosi koji datiraju još iz vremena borbe namibijskog naroda za oslobođenje.

Ministar je poručio da je Srbija opredeljena za jačanje političkog dijaloga i razmenu poseta na visokom i najvišem nivou i, s tim u vezi, razgovarano je o pripremama za realizaciju posete predsednika
Namibije našoj zemlji do kraja godine.

Šef srpske diplomatije zahvalio je na principijelnoj poziciji Namibije po pitanju Kosova i Metohije i podršci koju nam pruža u međunarodnim organizacijama.

Sagovornici su razmotrili potencijale za unapređenju ekonomske saradnje, naročito saradnje u oblasti poljoprivrede, odbrambene industrije i visokih tehnologija.

Ministar Selaković je ministarku Nandi-Ndaitvu informisao o obeležavanju 60. godišnjice Pokreta nesvrstanih u Beogradu i izrazio očekivanje da će Namibija biti predstavljena na najvišem nivou.

Takođe, šefovi diplomatija su razgovarali o mogućnostima za saradnju u borbi protiv Kovida-19.