Selaković na uručenju ključeva stanova za izbegličke porodice iz Hrvatske i BiH

18. apr 2022.
Ministar spoljnih poslova i predsednik Komisije za koordinaciju procesa trajne integracije izbeglica Nikola Selaković učestvovao je danas u Varvarinu u uručenju ključeva izbegličkim porodicama iz Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske koje su dobile stan u okviru Regionalnog stambenog programa u Republici Srbiji.

Selaković je ovom prilikom poručio korisnicima da današnji dan označava kraj trnovitog puta, dugog skoro 30 godina, kada su napustili ognjišta i došli u svoju Srbiju, poželevši im da u novim stanovima budu ispunjeni srećom i ljubavlju i da proživljavaju samo lepe trenutke.

Zahvalivši donatorima, Selaković je posebno istakao da je veoma ponosan što se svake godine u okviru RSP uručuje sve više stambenih rešenja, i izrazio uverenje da će se ovim putem, koji pokazuje dobre rezultate, nastaviti.

„Kao član Vlade mogu da kažem da premijerka Ana Brnabić i predsednik Aleksandar Vučić posebnu pažnju poklanjaju pitanju rešavanja problema izbeglih lica, i uveren sam da ćemo, bez obzira na globalne krize, sačuvati tendenciju zbrinjavanja izbeglih“, kazao je Selaković.

Takođe, ministar je poručio da se Srbija bliži trenutku otvaranja prve deonicu Moravskog koridora, koji će spojiti Koridor 10 sa Koridorom Miloš Veliki, što će, kako je naveo, označiti novi početak za Varvarin, Ćićevac i Kruševac.

„Želim da u stanovima proživljavate samo lepe trenutke, da vas sreća prati i da predstojeći Vaskrs proslavite u zdravlju i veselju“, zaključio je ministar.

Ministar Selaković je, nakon uručenja ključeva za pet porodica, zajedno sa novim stanarima, komesarom za izbeglice i migracije Vladimirom Cucićem, predstavnicima opštine obišao novoizgrađene stanove.