Starović i Fragojanis o unapređenju ekonomske saradnje Srbije i Grčke

15. nov 2021.
Državni sekretar u Ministarstvu spoljnih poslova Nemanja Starović sastao se sa Kostasom Fragojanisom, zamenikom grčkog ministra inostranih poslova zaduženim za ekonomsku diplomatiju.

Sagovornici su konstatovali da je ova poseta, koja je usledila svega nekoliko dana nakon zvanične posete ministra Selakovića Atini, još jedna potvrda odličnih bilateralnih odnosa.

Starović i Fragojanis su razgovarali o situaciji u regionu, izrazivši posvećenost regionalnoj stabilnosti i saradnji, posebno kroz unapređenje ekonomskih odnosa i infrastrukturnog i energetskog povezivanja.

U tom kontekstu državni sekretar  Starović je istakao značaj inicijative „Otvoreni Balkan,“ kojom, kako je ukazao, Srbija, Severna Makedonija i Albanija žele da grade ekonomsku perspektivu regiona i koja je otvorena za sve partnere sa zapadnog Balkana.

Takođe, na sastanku je razgovarano  o pripremama za održavanje Četvrtog sastanka  Visokog saveta za saradnju Srbije i Grčke u Beogradu.

Takođe, zamenik ministra Kostas Fragojanis sastao se i sa v.d. pomoćnika ministra spoljnih poslova za ekonomsku diplomatiju Miroslavom Kneževićem sa kojim je razgovarao o unapređenju i diverzifikaciji bilateralne ekonomske saradnje, kao i povećanju grčkih investicija u našu zemlju.