Dačić demantuje izjavu Maje Sandu, nalog ambasadoru da traži razjašnjenje

13. feb 2023.
Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić najoštrije je demantovao izjavu predsednice Moldavije Maje Sandu o mogućem učešću građana Srbije u subverzivnim akcijama u cilju destabilizacije Moldavije, po navodnim informacijama iz Ukrajine o ruskim planovima.

“Zahtevamo da organi Moldavije hitno dostave svaku informaciju koju poseduju, jer mi do sada nismo nikada dobili takvo obaveštenje iz Moldavije”, naveo je Dačić.

On je dodao da je na međunarodnoj sceni puno primera lažnih vesti, ali i da Srbija neće dozvoliti da se time nanosi šteta ugledu i interesima naše zemlje, kao i prijateljskim odnosima Srbije i Moldavije.

“Dao sam nalog našem ambasadoru akreditovanom u Kišinjevu, da hitno traži razjašnjenje ovakve izjave predsednice Moldavije u Ministarstvu spoljnih poslova Moldavije, kao i da nam hitno dostave sve informacije o tome koji su to ljudi za koje se sumnja da mogu biti učesnici takvih nasilnih akcija”, rekao je Dačić za Tanjug.

Ministar je podsetio da je po zakonima Srbije svako učešće naših državljana u oružanim sukobima u inostranstvu krivično delo.

Izvor: Tanjug