Дачић демантује изјаву Маје Санду, налог амбасадору да тражи разјашњење

13. феб 2023.
Министар спољних послова Ивица Дачић најоштрије је демантовао изјаву председнице Молдавије Маје Санду о могућем учешћу грађана Србије у субверзивним акцијама у циљу дестабилизације Молдавије, по наводним информацијама из Украјине о руским плановима.

“Захтевамо да органи Молдавије хитно доставе сваку информацију коју поседују, јер ми до сада нисмо никада добили такво обавештење из Молдавије”, навео је Дачић.

Он је додао да је на међународној сцени пуно примера лажних вести, али и да Србија неће дозволити да се тиме наноси штета угледу и интересима наше земље, као и пријатељским односима Србије и Молдавије.

“Дао сам налог нашем амбасадору акредитованом у Кишињеву, да хитно тражи разјашњење овакве изјаве председнице Молдавије у Министарству спољних послова Молдавије, као и да нам хитно доставе све информације о томе који су то људи за које се сумња да могу бити учесници таквих насилних акција”, рекао је Дачић за Танјуг.

Министар је подсетио да је по законима Србије свако учешће наших држављана у оружаним сукобима у иностранству кривично дело.

Извор: Танјуг