Selaković: Srbija danas opet pobeđuje kao i pre 100 godina

10. nov 2021.
Ministar spoljnih poslova Nikola Selaković izjavio je danas da je vaskrsavanje srpskog pobedničkog duha jedan od ozbiljnih rezultata današnje politike u Srbiji, pored velikih ekonomskih i društvenih rezultata, kao i rezultata spoljne politike i izgradnje imidža naše države u svetu.

Šef srpske diplomatije je, gostujući na televiziji „Pink“, naglasio da je naša otadžbina pre jednog veka bila Pijemont slobode i slobodarskih  vrednosti, a da je danas Pijemont ekonomske obnove.

„Srbija opet danas pobeđuje kao pre 100 godina, kao pre 76 godina, kao u 19. veku kada smo se posle pet vekova vratili na političku mapu sveta i Evrope. Srbija prednjači svojim ekonomskim i društvenim razvojem u svakoj oblasti. Koliko se gradi i radi sve više i više dolazimo u situaciju da nam nedostaje radna snaga. Danas je Srbija opet ta koja pobeđuje“, naveo je ministar Selaković.

Prema njegovim rečima, o tome je važno govoriti, kao što je važno i gajiti kulturu sećanja.

„Mi smo pobednici činjenicom da i dalje postojimo. Nekoliko puta u prethodnih 100 godina bilo je pokušaja da nestanemo. Dan primirja za mene je Dan pobede kao što sam uveren da je za svakoga dan pobede. To je nešto što moramo da pamtimo“, rekao je Selaković.

Ministar Selaković je naglasio važnost kulture sećanja, jer je ona sastavni deo duhovne obnove našeg naroda.

„Obnavljamo se ekonomski i u svim društvenim oblastima, zdravstvu, obrazovanju, sportu, ali je mnogo važna duhovna obnova, važno je da znamo ko smo i koje su vrednosti. Ta Srbija koja ponovo vaskrsava pobednički duh i efektivno pobeđuje na mnogim poljima zahvaljući ozbiljnom rukovodstvu, takva Srbija mnogima ne odgovara i neki žele gubitničku Srbiju“, rekao je ministar Selaković.

Prema njegovim rečima, danas kada Srbija ponovo počinje da pobeđuje, danas ta Srbija mnogima smeta u regionu i na međunarodnoj političkoj sceni, jer se naši interesi ne poklapaju sa nekim drugim interesima.

„Onda oni gađaju onoga ko je glavni pokretač te pobedničke Srbije, kada ne mogu da ga pobede u smanjivanju javnog duga i nezaposlenosti, i u povećanju BDP“, naveo je ministar Selaković povodom napada na predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Prema njegovim rečima, druge države bi se otimale oko Vučića da ga imaju na čelu države i da na takav način demonstrira kako se vodi država.

Povodom medijske hajke iz iz pojedinih okolnih zemalja, ministar Selaković je naveo da je reč o ozbiljnoj organizovanoj kampanji, gde se cilja i napada isključivo Vučić zbog svojih rezultata, i da u tome nema skrupula, jer se napada i porodica predsednika Srbije.

„Dolazite na teren tankih živaca, kada svako pokušava da vas isprovocira  napadima na predsednika Vučića, psihoanalizama ličnosti i ostalim užasima kojima se pojedinci bave, ali tu je važno ostati hladne glave“, rekao je ministar Selaković.