Селаковић: Србија данас опет побеђује као и пре 100 година

10. нов 2021.
Министар спољних послова Никола Селаковић изјавио је данас да је васкрсавање српског победничког духа један од озбиљних резултата данашње политике у Србији, поред великих економских и друштвених резултата, као и резултата спољне политике и изградње имиџа наше државе у свету.

Шеф српске дипломатије је, гостујући на телевизији „Пинк“, нагласио да је наша отаџбина пре једног века била Пијемонт слободе и слободарских  вредности, а да је данас Пијемонт економске обнове.

„Србија опет данас побеђује као пре 100 година, као пре 76 година, као у 19. веку када смо се после пет векова вратили на политичку мапу света и Европе. Србија предњачи својим економским и друштвеним развојем у свакој области. Kолико се гради и ради све више и више долазимо у ситуацију да нам недостаје радна снага. Данас је Србија опет та која побеђује“, навео је министар Селаковић.

Према његовим речима, о томе је важно говорити, као што је важно и гајити културу сећања.

„Ми смо победници чињеницом да и даље постојимо. Неколико пута у претходних 100 година било је покушаја да нестанемо. Дан примирја за мене је Дан победе као што сам уверен да је за свакога дан победе. То је нешто што морамо да памтимо“, рекао је Селаковић.

Министар Селаковић је нагласио важност културе сећања, јер је она саставни део духовне обнове нашег народа.

„Обнављамо се економски и у свим друштвеним областима, здравству, образовању, спорту, али је много важна духовна обнова, важно је да знамо ко смо и које су вредности. Та Србија која поново васкрсава победнички дух и ефективно побеђује на многим пољима захваљући озбиљном руководству, таква Србија многима не одговара и неки желе губитничку Србију“, рекао је министар Селаковић.

Према његовим речима, данас када Србија поново почиње да побеђује, данас та Србија многима смета у региону и на међународној политичкој сцени, јер се наши интереси не поклапају са неким другим интересима.

„Онда они гађају онога ко је главни покретач те победничке Србије, када не могу да га победе у смањивању јавног дуга и незапослености, и у повећању БДП“, навео је министар Селаковић поводом напада на председника Србије Александра Вучића.

Према његовим речима, друге државе би се отимале око Вучића да га имају на челу државе и да на такав начин демонстрира како се води држава.

Поводом медијске хајке из из појединих околних земаља, министар Селаковић је навео да је реч о озбиљној организованој кампањи, где се циља и напада искључиво Вучић због својих резултата, и да у томе нема скрупула, јер се напада и породица председника Србије.

„Долазите на терен танких живаца, када свако покушава да вас испровоцира  нападима на председника Вучића, психоанализама личности и осталим ужасима којима се појединци баве, али ту је важно остати хладне главе“, рекао је министар Селаковић.