Министар Дачић на 59. Минхенској безбедносној конференцији

18. феб 2023.
Први потпредседник Владе Србије и министар спољних послова Ивица Дачић боравио је у Минхену, где је учествовао на 59. Минхенској безбедносној конференцији.

Министар Дачић је, у саставу делегације председника Републике Србије Александра Вучића, присуствовао бројним билатералним састанцима које је председник Вучић имао: са француским председником Емануелом Макроном, канцеларом Немачке Олафом Шолцом, америчким државним секретаром Ентонијем Блинкеном, као и са високим представником Европске уније за спољну политику и безбедност Жозепом Борељом.

На маргинама минхенског скупа, који је идеална прилика за размену мишљења са званичницима из целог света, министар Дачић је разговарао и са бившим министром иностраних послова НР Кине Ванг Јием, председником Бугарске Руменом Радевим, министром иностраних послова Аустрије Александером Шаленбергом, министром иностраних послова Босне и Херцеговине Елмедином Конаковићем, министром иностраних послова Републике Того Робером Дисеом, као и са председником Светског економског форума Боргеом Брендеом.