Подељени уговори за 21 стан у Убу избегличким породицама из БиХ и Хрватске

25. окт 2021.
Министар спољних послова Никола Селаковић присуствовао је у Убу свечаној додели уговора о куповини 21 стана избегличким породицама из Босне и Херцеговине и Републике Хрватске у оквиру реализације Регионалног стамбеног пројекта.

Селаковић је изразио задовољство што 21 породица решава своје стамбено питање и што ће касније данас и 14 породица у Београду добити уговор о куповини стана, истакавши да се полако приближавамо цифри од процењених 7.500 станова и кућа колико је потребно да се стамбено обезбеде наши сународници који су '90-тих година оставили своја огњишта.

"Од данас ће свако од вас имати свој дом, који није велелепан и раскошан, али је ваш", рекао је министар и додао да је Уб једна од најлепшхих општина и општина која је најбрже развија.

Додао је да сви из државног руководства следе политику Владе и председника Вучића са циљем да Србија буде боља, уређенија и развијенија.

Селаковић је захвалио свим донаторима појединачно, представнику делегације ЕУ, УНХЦР, Банци за развој СЕ, Комесаријату за избеглице и миграције са којима је остварена изузетна сарадња.

"Желим да од данас у вашим становима почне ново животно поглавље да у њима бележите само лепе тренутке", закључио је министар.