Старовић разговарао са директором Међународног војног штаба НАТО

24. мај 2022.
Државни секретар у Министарству спољних послова Немања Старовић састао се данас са генерал-потпуковником Ханс Вернер Вирманом, генералним директором Међународног војног штаба НАТО.

Током састанка двојица саговорника разменили су мишљења о актуелном стању и перспективама даљег развоја партнерске сарадње Србије и НАТО, безбедносној ситуацији на КиМ и активностима НАТО вођене мисије КФОР, као и актуелним питањима регионалне, европске и глобалне безбедности.

Старовић је изразио задовољство због редовног одржавања дијалога представника Србије са званичницима политичких и војних структура НАТО, што доприноси бољем међусобном разумевању, посебно када се ради о најважнијим питањима од интереса за Србију, али и за стабилност у региону.

Посебно је указано да Србија подржава и високо цени ангажовање Међународних безбедносних снага (КФОР) у Покрајини у стриктном, потпуном и непристрасном спровођењу мандата који утврђен и додељен КФОР-у на основу Резолуције СБ УН 1244, а који подразумева обезбеђивање стабилног и безбедног окружења и слободе кретања за све.

Обострано је констатовано да Србија и НАТО деле опредељење за даље унапређење партнерске сарадње у свим областима од заједничког интереса, као и заједнички интерес очувања мира и стабилности у региону.