Алжир: Изложба слика „Србија виђена очима алжирских уметника“

22. феб 2021.
Амбасадор Републике Србије у Алжиру Александар Јанковић обратио се на свечаном отварању изложбе слика посвећених Србији и рекао да пријатељски односи наших земаља датирају из времена алжирске револуције.

Амбасадор Јанковић захвалио на принципијелној позицији Алжира у вези са КиМ и подршци суверенитету и територијалном интегритету Србије.

Значај односа Србије и Алжира огледа се у резултатима на пољу привредне сарадње, сарадње у области одбране, као и просвете и културе, рекао је он на изложби „Србија виђена очима алжирских уметника“, која је постављена у великој дворани Палате културе „Муфди Закарија“.

Амбасадор Jанковић указао је на резултате које је Србија постигла у борби против вируса корона, истакавши и успехе на економском плану, а том приликом подвукао је, такође, напредак Алжира у борби против пандемије.

На церемонији свечаног отварања изведене су химне Алжира и Србије, а поред амбасадора Јанковића на свечаности се обратила и министарка културе и уметности Алжира Малика Бендуда.

Изложба која се одржава у склопу обележавања Дана државности Републике Србије организована је од стране Министарства културе и уметности Алжира, Палате културе и Амбасаде РС у Алжиру.