Баку: Амбасадор Владисављевић посетио Центар за српски језик и културу

09. дец 2021.
Амбасадор Републике Србије у Бакуу Драган Владисављевић посетио је азербејџански Универзитет за језике, у оквиру ког успешно функционише и Центар за српски језик и културу и том приликом разговарао са ректором Универзитета Камалом Абдулаом.

Амбасадор Владисављевић истакао је спремност да пружи сваку врсту помоћи и подршке функционисању Центра за српски језик и културу, али и снажнијем промовисању и приближавању српског идентитета азербејџанском народу и нагласио да би подизање свести о вредностима, култури и историји два народа и две земље, допринело повећању броја студената на размени, као и интересовања за туризам.

Током разговора, ректор Абдула, говорећи о добрим односима наше две државе, навео је да се они рефлектују и на односе и сарадњу просветних и културних институција две земље и напоменуо да данас постоје повољни услови за реализацију нових пројеката, сарадње и програма.

Након састанка са ректором, амбасадор је посетио и учионицу Центра за српски језик и културу, где је разговарао са студентима који су за предмет својих студија изабрали српски језик и културу. Учионицу је у мају 2018. године отворио председник Александар Вучић током посете Бакуу.