Ријека: Петровић и Марјановић наставили обилазак Личко-сењске жупаније

10. јун 2021.
Генерални конзул Републике Србије у Ријеци Горан Петровић и конзул Владимир Марјановић наставили су обилазак Личко-сењске жупаније и посетили општине Плитвичка Језера и Удбина.

У дворишту Основне школе „Др Фрање Туђмана" у Кореници, сусрели су се са замеником председника Општине Миланом Прицом, директорком школе Драженом Арачић и вероучитељем и протонамесником Николом Малобабићем.

Том приликом, генерални конзул Петровић и конзул Марјановић уручили су донацију ученицима који похађају додатну наставу православне веронауке у тој школи.

Генерални конзул Петровић и конзул Марјановић посетили су и Основну школу „Краља Томислава", где су уручили донацију и ученицима који похађају додатну наставу на српском језику и ћириличком писму по моделу „Ц“.

У ОШ „Краља Томислава“, генерални конзул и конзул разговарали су са  замеником жупана Личко-сењске жупаније Миланом Узелцем, председником Већа српске националне мањине Личко-сењске жупаније Станком Момчиловићем, директорком Општинске библиотеке и председницом СКД „Просвјета" - Пододбор Удбина Татјаном Чанковић, директором школе Мирком Драгићевићем и наставницом српског језика Љубицом Годеч.

Донације у виду помоћне наставне литературе, које садрже карту Србије, лектире, граматику, илустроване монографије о српским великанима и владарима обезбедили су Град Чачак, предузеће „Прогрес инжењеринг" и Туристичка организација Србије.