Честитка министра Селаковића новом шефу дипломатије Шпаније     

12. јул 2021.
Министар спољних послова Србије Никола Селаковић упутио је честитку министру спољних послова, Европске уније и сарадње Краљевине Шпаније Хосе Мануелу Алваресу Буену поводом именовања на ту функцију.

У честитки је истакнуто да традиционално блиски и пријатељски односи између Србије и Шпаније представљају чврсту основу за интензивирање свеукупних односа, али и да ће се заједничким залагањем министара, на основама поверења и узајамног уважавања, наставити са продубљивањем  искреног пријатељства на добробит и у интересу држава и народа. 

"Високо ценимо Вашу подршку у очувању територијалног интегритета и суверенитета Србије. Дозволите ми да нагласим да је наша земља чврсто посвећена подршци територијалној целовитости Шпаније", истиче се у честитки и додаје да Србија високо цени  подршку Шпаније у процесу европских интеграција, као и спремност да са нама подели искуства из овог процеса. 

"Уз искрене жеље за даљи напредак Ваше земље и благостање њеног народа, и у уверењу да ћемо у предстојећем периоду имати прилику да се лично упознамо и разменимо мишљења о свим питањима од обостраног интереса, примите, Ваша екселенцијо, изразе мог посебног уважавања", закључује се у честитки шефа српске дипломатије.