Министар Селаковић честитао Васкрс

21. апр 2022.
Министар спољних послова Србије Никола Селаковић честитао је Васкрс патријарху српском Порфирију, епископима, свештенству, монаштву и свим верницима који овај празник прослављају по јулијанском календару.

Пожелевши да празнични дани донесу духовни мир, радост и снагу, Селаковић је истакао да симболика Васкрса треба подстакне све да следе и негују свети пут божанске љубави, надахњујући у свакоме потребну мудрост и снагу да пронађу одговоре за сва искушења.

„Благодатна снага Васкрса улива нам веру у нови живот и вечну победу добра над злом, осветљавајући пут који треба да следимо и позивајући на истинску блискост и заједништво свег рода српског“, истиче се у честитки.

Селаковић је поручио и да снажно верује да ће мудре речи патријарха Порфирија јачати дух јединства и солидарности међу свом нашом православном браћом и сестрама, као и да ће његова дела пружати духовну и моралну подршку роду православном у очувању националног и духовног идентитета.  

„Са жељом да Васкрс проведете окружени добрим здрављем, испуњени спокојем и вером у вечни живот, поздрављам вас најрадоснијим поздравом: Христос Васкрсе!“, наводи се у честитки шефа српске дипломатије.