Министар Селаковић позвао грађане на обележавање Дана српског јединства, слободе и националне заставе

15. сеп 2021.
Министар спољних послова Никола Селаковић изјавио је данас да је Дан српског јединства, слободе и националне заставе празник који је симбол и слободе и националног јединства, али и симбол неодустајања нашег народа од борбе за себе и своју слободу.

Министар Селаковић је на Телевизији Kурир позвао грађане да на Савском тргу код споменика Стефану Немањи присуствују данашњем обележавању празника на коме се очекује око хиљаду учесника у програму.

Напоменуо је да су сви учесници програма вакцинисани и позвао грађане да са заштитним маскама присуствују централној манифестацији на Савском тргу и да истакну српску заставу.

Поручио је да данас славимо претке, али и поносно градимо потомство, и да Србија обележавањем данашњег дана никога не вређа.

„Данас славимо нашу Србију, која је била у стању да привуче највише страних директних инвестиција и која ће ову годину окончати као најбоља земља по економским резултатима“, рекао је шеф дипломатије.

Навео је да је, увек кад славимо наше победе, када смо са нашим спортистима и својим најмилијима, када се веселимо, увек ту и српска тробојка.

„Наша застава је симбол српског јединства, а данашњи дан је посебан у нашој историји“, рекао је министар Селаковић и навео да имамо разлога да славимо.

На питање о изјави хрватског председника Зорана Милановића у којој је коментарисао позив председника Александра Вучића Србима да истакну заставу Србије, министар Селаковић је навео да се на том примеру види како настају лажне вести.

„Чули смо од председника суседне државе осуду позива нашег председника да Срби истакну тробојку. Ако погледате неколико месеци уназад, Александар Вучић није нигде послао такву поруку. А шта и да је председник послао поруку? Шта ту некога вређа, да ли је то уперено против некога? Није. Да ли земље на северу Европе које истичу своје заставе вређају некога“, навео је шеф дипломатије.

Подвукао је да у Србији живе многе националне мањине и да свака од њих има право да истиче своје симболе.

На питање о томе да је некадашњи председнички кандидат опозиције Саша Јанковић разоткрио план за рушење Александра Вучића, министар Селаковић је навео да се, с једне стране, показало да је Вучић био у праву када је о томе говорио.

„Kада имате председника као што је Александар Вучић,  човека који има два озбиљна савезника, грађане и резултате рада, и када суочени са та два његова савезника никада не можете политичким средствима у политичкој борби да га срушите, онда се служите свим и свачим“, рекао је министар Селаковић.

Поручио је да је Србија држава у којој се власт бира на изборима и навео да су грађани гласали за Вучића.

Министар Селаковић је рекао да је јака Србија која суверено и независно доноси своје одлуке Србија Александра Вучића, а да некима таква Србија не одговара.

 

 

 

Фото: Курир телевизија