Отворена књига жалости поводом смрти амбасадора Оливера Антића

21. феб 2022.
Министар спољних послова Србије Никола Селаковић уписао се данас у књигу жалости отворену поводом смрти амбасадора Србије у Португалији Оливера Антића.

Селаковић је написао да је амбасадор Антић био истакнути патриота и родољуб, без суздржавања и калкулисања, увек и на сваком месту спреман да брани народне и државне интересе.

Антић је, према речима Селаковића, као професор грађанског права био прагматичан и рационалан, са озбиљним осећајем за примењивост, и умео је ванредно добро и да пише и да говори и да мисли.

„Оливер је дао посебан допринос унапређењу наших односа са Португалијом, а пријатељствима која је стварао веома запажено је у тамошњој јавности јачао углед наше земље и уклањао стереотипе смишљено и злонамерно ширене током смутних и тешких 90-их година прошлог века“, навео је Селаковић.

Поштоваоци амбасадора Антића моћи ће да се у књигу жалости упишу у уторак, 22. фебруара, од 10 до 14 часова, у згради Министарства спољних послова (свечани улаз на углу са Немањином улицом), а биће отворена и електронска књига жалости на адреси: protokol@mfa.rs.

Амбасадор Оливер Антић биће сахрањен у Лисабону у петак 25. фебруара.