Партнерство и сарадња са Међународним комитетом Црвеног крста

19. нов 2021.
Министар спољних послова Србије Никола Селаковић разговарао је са Светланом Јудином, регионалном саветницом за Азију Међународног комитета Црвеног крста, и шефицом регионалне канцеларије МКЦК у Београду Јеленом Стијачић.

Министар је поручио да је досадашња сарадња Србије и Међународног комитета Црвеног крста веома позитивна, изразивши уверење ће се тренд партнерства и наставити.

Пренео је да је Србија подржава МКЦК у свим областима рада у нашој земљи и другим регионима, посебно поздравивши чињеницу да је из Женеве у Београд, протеклих година, измештен административно-технички центар МКЦК, као и то што се у главном граду Србије успоставља регионални центар за активности у Евроазији.

Министар је истакао да је улога МКЦК на овом простору веома значајна,  с обзиром да смо још увек смо суочени са решавањем питања несталих особа.

Такође, Селаковић је захвалио МКЦК на помоћи коју пружа избеглицама и мигрантима у Србији, као и на помоћи против природних катастрофа, посебно подсетивши на упућену помоћ током поплава 2014. године.