Председник Вучић примио акредитивна писма амбасадора Републике Бугарске

07. апр 2021.
Председник Републике Србије Александар Вучић примио је данас акредитивна писма новоименованог амбасадора Републике Бугарске Петка Дојкова.

Пожелевши му добродошлицу, председник Вучић је истакао посвећеност Србије јачању свеукупних односа са Бугарском, у духу пријатељства и међусобног разумевања.
Амбасадор Дојков је пренео председнику Вучићу поздраве председника Радева и премијера Борисова. Узвративши поздраве, председник Вучић је казао да су односи двеју земаља заједничким залагањем подигнути на значајно виши ниво. Саговорници су констатовали да је Бугарска један од најзначајнијих партнера Србије по обиму трговинске размене, а такође су указали на то да постоје могућности за унапређење сарадње у области инвестиционих улагања, заједничких производних капацитета и програма, као и заједничког наступа на трећим тржиштима.
 
Они су, такође, констатовали да ће од највећег значаја за Србију и Бугарску да буде завршетак ауто-пута од Софије до границе двеју земаља, као и других инфраструктурних пројеката.
 
Председник Вучић је захвалио на подршци коју Бугарска пружа процесу евроинтеграција Србије.
 
Председник Вучић је нагласио и значај сарадње кроз формат Kвадрилатерале, односно Високог савета за сарадњу Србије, Бугарске, Румуније и Грчке, јер га сматра веома значајним за развој добросуседских односа и промоцију политике мира и стабилности у региону, као и друштвени и економски развој.

 

Извор: predsednik.rs

Фото: predsednik.rs / Димитрије Гол