Селаковић: Ако Приштина прекрши обавезе, знамо шта нам је чинити

02. авг 2021.
Београд се своје обавезе да се уздржи од кампање за “отпризнавања” независности тзв. Косова, држи и држаће је се, али ако обавезе буду прекршене са друге стране, знамо шта нам је чинити, поручио је данас министар спољних послова Никола Селаковић.

Селаковић је, на питање да ли је тачно да десетак држава спремно је да повуче своје одлуке о признању Косова, уколико Приштина крене у процес поновног признања, одговорио да је Београд лојалан партнер и одговоран према ономе што се договори.

“Вашингтонским споразумом је успостављен договор да Београд не води кампању ‘отпризнавања’, нити да се Приштина пријављује за чланство у међународним организацијама или да води нову кампању признавања. Ми се своје обавезе држимо и држаћемо је се, а ако оне буду прекршене са друге стране знамо шта нам је чинити”, рекао је Селаковић у Нишу.

Он је подсетио да је и председник Србије рекао да нико не треба да потцењује нашу моћ и снагу, због тога што смо прибрани, радимо свој посао, ћутимо и не таласамо много.

“Оно што је свима јасно је да, када се са Београдом нешто договорите то се испуњава и тако ће бити у будућности”, додао је Селаковић.

 

Извор: Танјуг