Селаковић: Бразил веома важан политички и економски партнер Србије

10. мар 2022.
Министар спољних послова Никола Селаковић састао се данас са амбасадором Бразила Едуардом Ботељом Барбозом, који завршава мандат у нашој земљи.

Констатујући да две земље везује вишедеценијско пријатељство, међусобно разумевање и подршка, Селаковић je поручио да је Србија опредељена за наставак јачања укупних односа са Бразилом.

Министар је истакао да је Бразил један од наших најзначајнијих политичких и економских партнера у Латинској Америци, али и указао да постоје неискоришћени потенцијали за унапређење сарадње у многим областима.  

Шеф српске дипломатије предочио је да Србија константно унапређује пословни амбијент и побољшава услове за привлачење директних страних инвестиција, и позвао бразилске инвеститоре да повећају своје присуство у нашој земљи.

Селаковић је захвалио Бразилу на принципијелној позицији по питању Косова и Метохије и подршци ставовима Србије у међународним организацијама, а као нарочито значајно напоменуо је то што је Бразил преузео место несталне чланице Савета безбедности, рекавши да очекујемо наставак бразилске подршке по питањима од интереса за Србију.

На крају, Селаковић је захвалио амбасадору Барбози на његовом доприносу у јачању пријатељских односа Србије и Бразила, пожелевши му добро здравље и много личне среће и професионалног успеха.