Селаковић разговарао са амбасадором Катара

14. апр 2022.
Министар спољних послова Србије Никола Селаковић састао се данас са амбасадором Катара Фаресом Румијем Ал Нуаимијем.

Констатујући да су односи две земље добри и пријатељски, Селаковић је истакао да је Србија опредељена за интензивирање политичког дијалога и економске сарадње са Катаром.

Министар је указао да би за наше укупне односе од великог значаја биле посете на највишем и високом нивоу, упутивши позив шефу дипломатије Катара шеику Мохамеду бин Абдурахману Ал Танију да посети Србију и подсетивши на отворени позив за посету емиру Катара, шеику Тамиму бин Хамаду Ал Танију.

Селаковић је додао да би било веома значајно да се између два министарства спољних послова успостави редован политички дијалог на годишњем нивоу, што укључује и одржавање билатералних политичких консултација.

Шеф српске дипломатије пренео је нашу спремност за унапређење свестране сарадње са Катаром, нарочито у областима као што су пољопривреда, ИТ, култура и одбрана.

Такође, информисао је амбасадора Ал Нуаимија о економским успесима Србије и повољној инвестиционој клими, нагласивши да желимо да се увећа број катарских инвестиција у нашој земљи.