Тамари Вучић уручена награда магазина "Diplomacy & Commerce"

10. апр 2024.
Супрузи председника Србије Тамари Вучић уручена је специјална награда магазина "Diplomacy & Commerce" за изградњу мостова међу народима, а за ову награду њу је предложило неколико страних амбасада у Београду, као и један број појединаца из јавног живота Србије.

У образложењу се истиче да је Тамара Вучић протеклих година на великом броју међународних догађаја којима је присуствовала у земљи и иностранству активно радила на изградњи мостова међу народима и ширењу духа толеранције и сарадње.

Тамара Вучић је у свом говору истакла да јој ова награда значи много, пре свега зато што је то награда за изградњу мостова међу народима, што је, како је навела, суштина њеног примарног занимања, дипломатије.

"По мом мишљењу, дипломатија и циљ дипломатије је управо да изгради мостове међу народима, међу људима. И да обезбеди тај простор за дијалог, за разговор, за преговоре, за договоре. И такође, себе сматрам пацифистом и по карактеру и по уверењу, па некако и то иде у прилог дипломатији", поручила је она.

Додала је да јој награда значи и зато што је за њу номинована од стране, како каже, ''дивних, младих, перспективних, учених и радних људи са југа Србије''.

Она је честитала свим добитницима "Diplomacy & Commerce" награда и поручила да су та признања пре свега велика част, али и одговорност.

"Награде су ту да нам кажу да нешто добро радимо и да је то што добро радимо неко приметио. Ту су да нам дају додатну мотивацију, додатну инспирацију, ветар у леђа, али и да нас подсете и да нас опомену колико је важна одговорност за све што радимо", рекла је она.

Говор је завршила цитатом српског Нобеловца Иве Андрића, који је рекао да од свега што човек у свом животном нагону гради и подиже, ништа није боље и вредније од мостова.

Извор/фото: Танјуг