Ђурић са Спенсером о даљем јачању полицијске сарадње

18. јун 2021.
Вашингтон – Амбасадор Републике Србије у Сједињеним Америчким Државама Марко Ђурић састао се са помоћником директора за међународне операције Федералног истражног бироа (ФБИ) Чарлсом Спенсером, са којим је разговарао о даљем јачању полицијске сарадње Србије и САД.

Амбасадор Ђурић упознао је Спенсера са актуелном безбедносном ситуацијом у Републици Србији и региону, нагласивши посвећеност и преданост наше земље борби против свих видова криминала, како у земљи, тако и у свету.

„Интензивирањем сарадње са америчким Федералним истражним бироом, као и нашим европским партнерима на плану сузбијања високотехнолошког криминала, тероризма и организованог криминала, Србија заузима прве борбене редове у глобалном обрачуну са појединцима и групама из криминогених структура. Тиме показујемо озбиљан и одговоран наступ, и доказујемо да смо стабилан међународни партнер у спречавању свих видова криминалних активности“, указао је Ђурић.

У разговору је потврђена и обострана спремност на проширење постојеће добре сарадње наших и америчких надлежних органа и на сфере сузбијања финансијског и корпоративног криминала, као и едукације и размене стручних кадрова.