Селаковић: Висок ниво сарадње Србије и Италије

18. јун 2021.
Министар спољних послова Републике Србије Никола Селаковић састао се данас са амбасадором Италије Карлом Ло Кашом.

На састанку је било речи о предстојећој посети министра спољних послова и међународне сарадње Луиђија Ди Маја Београду 21. и 22. јуна.

Селаковић је поручио да Србија веома придаје значај даљем развоју укупних односа са Италијом, који се одвијају у духу пријатељства и блиских веза између наших народа.

Истакао је да се сарадња Србије и Италије развија на нивоу стратешког партнерства, као и да се то огледа у високом нивоу политичких и економских односа и разгранатој и успешној сарадњи на бројним пољима. Селаковић је додао да би за односе двеју држава било корисно да се у блиској будућности одржи четврта заједничка седница влада.

Министар је поручио да је економска сарадња један од приоритета и подвукао да је Италија један од најзначајнијих инвеститора у српску привреду, изразивши задовољство због чињенице да ниво трговинско-економске размене између наших земаља у прва четири месеца ове године бележи раст.

Селаковић је захвалио Италији на подршци Србији у процесу европских интеграција, посебно нагласивши чињеницу да је Италија једна од најгласнијих заговорница проширења Уније.

Разговарано је о дијалогу Београда и Приштине, и овом приликом министар Селаковић је поновио да је Београд посвећен дијалогу, што је показано и на последњем састанку у Бриселу упркос опструкцији и потпуно неконструктивном односу Приштине.